WYKONANIE:
Spód.
Zmiksuj / zblenduj wiórki kokosowe wraz z orzeszkami. Następnie dodaj masło orzechowe i dalej chwilkę blenduj do uzyskania dobrze połączonej masy. Następnie formę wykładamy masą ( ja uzyłam silikonowej foremki). Dobrze ugniatamy masę w dno. Gotowe ! Odstawiamy do zamrazaki na min. 15 min.
MASA KARMELOWA
Zalej daktyle wrzątkiem i mocz 10-15 minut. Następnie odlej wodę, dodaj masło orzechowe i wszystkie składniki zblenduj. Pod koniec blendowania możesz dodać pozostałe orzeszki ziemne. Uważaj aby nie zblendowały się zbyt mocno. Gotową masę nałóż na spód tarty, a następnie wstaw ponownie do zamrażarki.
POLEWA CZEKOLADOWA
Rozpuść czekoaldę ( w kąpieli wodnej) - nie podjadaj :) Dodaj mleko.
Możesz dodać odżywkę białkową. Cały czas mieszaj do uzyskania jednolitej polewy. Jak już będzie gęsta nałóż łyżką na wierzch tarty. Udekoruj orzeszkami, wiórkami jak tylko chcesz :)Posypujemy orzeszkami i wstawiamy na min. 30 minut do lodówki – GOTOWE!
Ważne ! Tartę przechowujemy w lodówce !
WYKONANIE:
Spód.
Zmiksuj / zblenduj wiórki kokosowe wraz z orzeszkami. Następnie dodaj masło orzechowe i dalej chwilkę blenduj do uzyskania dobrze połączonej masy. Następnie formę wykładamy masą ( ja uzyłam silikonowej foremki). Dobrze ugniatamy masę w dno. Gotowe ! Odstawiamy do zamrazaki na min. 15 min.
MASA KARMELOWA
Zalej daktyle wrzątkiem i mocz 10-15 minut. Następnie odlej wodę, dodaj masło orzechowe i wszystkie składniki zblenduj. Pod koniec blendowania możesz dodać pozostałe orzeszki ziemne. Uważaj aby nie zblendowały się zbyt mocno. Gotową masę nałóż na spód tarty, a następnie wstaw ponownie do zamrażarki.
POLEWA CZEKOLADOWA
Rozpuść czekoaldę ( w kąpieli wodnej) - nie podjadaj :) Dodaj mleko.
Możesz dodać odżywkę białkową. Cały czas mieszaj do uzyskania jednolitej polewy. Jak już będzie gęsta nałóż łyżką na wierzch tarty. Udekoruj orzeszkami, wiórkami jak tylko chcesz :)Posypujemy orzeszkami i wstawiamy na min. 30 minut do lodówki – GOTOWE!
Ważne ! Tartę przechowujemy w lodówce !