Menu

Fit brownie mocno czekoladowe

  • Czas: 60
  • Osób: 1
  • Trudność: średnie
Dodaj swój przepis

Co kupić?

Potrzebne składniki

  • ciasto:
  • puszka czerwonej fasoli
  • 1,5 banana
  • 2 jajka
  • pół tabliczki gorzkiej czekolady bez dodatku cukru
  • 1/4 szklanki ksylitolu
  • 4 łyżki oleju kokosowego nierafinowanego
  • 2 łyżki kakao
  • łyżeczka sody oczyszczonej
  • polewa:
  • pół tabliczki gorzkiej czekolady
  • 8 łyżek mleka roślinnego (np. sojowego)
  • 1 łyżka oleju kokosowego nierafinowanego
  • 1 łyżka masła orzechowego bez oleju palmowego i cukru

Jak przygotować

Krok po kroku

1. Piekarnik rozgrzej do temperatury 180 st.C.
2. Wypłucz fasolę, banany i czekoladę pokrój na mniejsze kawałki.
3. Wszystkie składniki zblenduj na gładką masę.
4. Keksówkę wyłuż papierem do pieczenia, masę przelej do formy.
5. Formę wstaw do piekarnika i piecz przez ok. 30min (kontroluj, można dłużej).
6. Na małym ogniu podgrzej mleko, rozpuść w nim składniki na polewę.
7. Gdy gotowe ciasto ostygnie, udekoruj polewą (również powinna lekko ostygnąć).

Wykorzystano

Masło orzechowe ACTIVE 100% orzeszków arachidowych

Inne przepisy z tym produktem

Jak przygotować

Krok po kroku

1. Piekarnik rozgrzej do temperatury 180 st.C.
2. Wypłucz fasolę, banany i czekoladę pokrój na mniejsze kawałki.
3. Wszystkie składniki zblenduj na gładką masę.
4. Keksówkę wyłuż papierem do pieczenia, masę przelej do formy.
5. Formę wstaw do piekarnika i piecz przez ok. 30min (kontroluj, można dłużej).
6. Na małym ogniu podgrzej mleko, rozpuść w nim składniki na polewę.
7. Gdy gotowe ciasto ostygnie, udekoruj polewą (również powinna lekko ostygnąć).