Tapiokę zalewamy zimną wodą, odstawiamy na ok 20 minut, odcedzamy.
Mleko, cukier, sól, żółtko mieszamy, dodajemy ziarenka wanilii i gotujemy na wolnym ogniu cały czas mieszając.
Dodajemy tapiokę, mieszamy, gotujemy ok. 20 minut.
Pod koniec wlewamy śmietankę, zagotowujemy.
Naprzemiennie razem z masłem orzechowym i bananami wkładamy do słoiczków.
Smacznego!
Tapiokę zalewamy zimną wodą, odstawiamy na ok 20 minut, odcedzamy.
Mleko, cukier, sól, żółtko mieszamy, dodajemy ziarenka wanilii i gotujemy na wolnym ogniu cały czas mieszając.
Dodajemy tapiokę, mieszamy, gotujemy ok. 20 minut.
Pod koniec wlewamy śmietankę, zagotowujemy.
Naprzemiennie razem z masłem orzechowym i bananami wkładamy do słoiczków.
Smacznego!