Składniki ciasta mieszamy, zagniatamy, odstawiamy na ok. 30 minut.
Ciasto rozwałkowujemy na cienki placek, wykrawamy krążki, nakładamy po łyżeczce masła orzechowego, brzegi lekko zwilżamy wodą, składamy pierożki na pół i zlepiamy je tworząc ozdobną falbankę lub kapelusze.
Pierożki smażymy na dobrze rozgrzanej oliwie na rumiano.
Zajadamy gorące, posypane cukrem pudrem.
Smacznego!
Składniki ciasta mieszamy, zagniatamy, odstawiamy na ok. 30 minut.
Ciasto rozwałkowujemy na cienki placek, wykrawamy krążki, nakładamy po łyżeczce masła orzechowego, brzegi lekko zwilżamy wodą, składamy pierożki na pół i zlepiamy je tworząc ozdobną falbankę lub kapelusze.
Pierożki smażymy na dobrze rozgrzanej oliwie na rumiano.
Zajadamy gorące, posypane cukrem pudrem.
Smacznego!