Menu

Ciasto marchewkowo-jaglane

  • Czas: 20
  • Osób: 1
  • Trudność: łatwe
Dodaj swój przepis

Co kupić?

Potrzebne składniki

  • 1/4 szklanki suchej kaszy jaglanej ugotowanej w 1 szklance wody (nadmiaru wody po ugotowaniu kaszy nie wylewamy)
  • 2 łyżki miodu lub innego słodu
  • 1 łyżka piernikowego masła orzechowego Primavika
  • 4 łyżki mąki kokosowej lub 6 łyżek mąki którą masz pod ręką(inne nie pochłaniają tyle wody)
  • 2 średnie, starte na tarce marchewki
  • 1 łyżeczka cynamonu, opcjonalnie 1 łyżeczka kardamonu

Jak przygotować

Krok po kroku

Wszystko zblendować i włożyć do małej keksówki. Ja dodatkowo ułożyłam na wierzchu kilka daktyli.
Piec 20-25 minut w nagrzanym do 180° piekarniku.
Smacznego!

Wykorzystano

Masło orzechowe piernikowe

Inne przepisy z tym produktem

Jak przygotować

Krok po kroku

Wszystko zblendować i włożyć do małej keksówki. Ja dodatkowo ułożyłam na wierzchu kilka daktyli.
Piec 20-25 minut w nagrzanym do 180° piekarniku.
Smacznego!

Inne przepisy od Antonina Miłek