Brokół podzielić na różyczki. Pozostałe warzywa obrać i pokroić na grube słupki. Wszystkie warzywa zbanszować przez 2-3 minuty we wrzątku. Składniki na sos wymieszać. Dolać tyle wody aby uzyskało konsystencję gęstego sosu. Polać nim warzywa i wymieszać. Posypać podprażonym na patelni czarnym sezamem. Podawać z kaszą lub ryżem.
Tanini można zastąpić masłem orzechowym.
Musztardę można zastąpić chrzanem.
Brokół podzielić na różyczki. Pozostałe warzywa obrać i pokroić na grube słupki. Wszystkie warzywa zbanszować przez 2-3 minuty we wrzątku. Składniki na sos wymieszać. Dolać tyle wody aby uzyskało konsystencję gęstego sosu. Polać nim warzywa i wymieszać. Posypać podprażonym na patelni czarnym sezamem. Podawać z kaszą lub ryżem.
Tanini można zastąpić masłem orzechowym.
Musztardę można zastąpić chrzanem.