Marchewkę obieramy i kroimy na duże kawałki. W dużym garnku rozgrzewamy olej kokosowy, wrzucamy drobno posiekaną cebulę, drobno posiekany czosnek. Po chwili dodajemy starty imbir i kurkumę. Dodajemy marchewkę, zalewamy bulionem i gotujemy do momentu aż warzywa będą miękkie.
Następnie miksujemy na gładki krem.Dodajemy sok z pomarańczy, masło migdałowe i dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy posypaną migdałami luz sezamem.
Marchewkę obieramy i kroimy na duże kawałki. W dużym garnku rozgrzewamy olej kokosowy, wrzucamy drobno posiekaną cebulę, drobno posiekany czosnek. Po chwili dodajemy starty imbir i kurkumę. Dodajemy marchewkę, zalewamy bulionem i gotujemy do momentu aż warzywa będą miękkie.
Następnie miksujemy na gładki krem.Dodajemy sok z pomarańczy, masło migdałowe i dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy posypaną migdałami luz sezamem.