Menu

Dyniowo sezamowe magdalenki

  • Czas: 90
  • Osób: 2
  • Trudność: łatwe
Dodaj swój przepis

Co kupić?

Potrzebne składniki

  • 2 jajka
  • 100 g cukru
  • 2 łyżki Tahini naturalnego Primavika
  • 100 g puree dyniowego
  • 100 g mąki
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 100 g roztopionego masła
  • 1 łyżeczka cynamonu

Jak przygotować

Krok po kroku

Rozgrzać piekarnik do 200⁰C

Przesiać przez sitko mąkę i proszek do pieczenia.
Ubić jajka z cukrem na puszystą masę, dodać Tahini naturalne i ubijać jeszcze przez chwilę, dodać dynię, wymieszać. Następnie dodać pozostałe składniki oprócz masła i ponownie wymieszać.
Dodać masło, wymieszać i wstawić do lodówki na godzinę.
Posmarować formę masłem i wyłożyć ciasto. Piec przez 15 minut w temperaturze 180⁰C.
Wyjąć z formy upieczone magdalenki i ostudzić na metalowej kratce.

Wykorzystano

Tahini naturalne

Inne przepisy z tym produktem

Jak przygotować

Krok po kroku

Rozgrzać piekarnik do 200⁰C

Przesiać przez sitko mąkę i proszek do pieczenia.
Ubić jajka z cukrem na puszystą masę, dodać Tahini naturalne i ubijać jeszcze przez chwilę, dodać dynię, wymieszać. Następnie dodać pozostałe składniki oprócz masła i ponownie wymieszać.
Dodać masło, wymieszać i wstawić do lodówki na godzinę.
Posmarować formę masłem i wyłożyć ciasto. Piec przez 15 minut w temperaturze 180⁰C.
Wyjąć z formy upieczone magdalenki i ostudzić na metalowej kratce.

Inne przepisy od Smaki Alzacji