Menu

Cukiniowy chlebek brownie/blondie z masłem orzechowym

  • Czas: 60
  • Osób: 2
  • Trudność: łatwe
Dodaj swój przepis

Co kupić?

Potrzebne składniki

  • 1 spora cukinia, obrana, starta ok 300 g
  • 2 małe jajka
  • 20 g oleju kokosowego
  • 30 g odżywki białkowej
  • łyżeczka wiórek kokosowych
  • 10 g Masła orzechowego ACTIVE 100% orzeszków arachidowych Primavika
  • 15 g kakao
  • 150 g mąki owsianej
  • szczypta sody
  • szczypta proszku do pieczenia
  • dowolny słodzik

Jak przygotować

Krok po kroku

Cukinię posolić i odstawić, odlać nadmiar wody, którą puściła. Dodać jaja, olej, odżywkę, mąkę, sodę, proszek i słodzik. Wymieszać. Podzielić na dwie równe części, do jednej dodać masło orzechowe i wiórki, do drugiej kakao. Wylać do formy najpierw ciemną masę, na górę jasną i piec w 180 stopniach przez 45 minut.

Wykorzystano

Masło orzechowe ACTIVE 100% orzeszków arachidowych

Inne przepisy z tym produktem

Jak przygotować

Krok po kroku

Cukinię posolić i odstawić, odlać nadmiar wody, którą puściła. Dodać jaja, olej, odżywkę, mąkę, sodę, proszek i słodzik. Wymieszać. Podzielić na dwie równe części, do jednej dodać masło orzechowe i wiórki, do drugiej kakao. Wylać do formy najpierw ciemną masę, na górę jasną i piec w 180 stopniach przez 45 minut.

Inne przepisy tego autora