Przygotowanie ciasta: w naczyniu roztrzepać jajka, dodać mleko i olej. Mieszać dokładnie. W drugim naczyniu wymieszać suche składniki. Łączyć z mokrymi i mieszać łyżką tylko do połączenia składników. Masę wylać do tortownicy i wstawić do rozgrzanego (180 stopni) piekarnika. Piec około 60 minut (do suchego patyczka). Ostudzić, ściąć „górkę”. Pozostały biszkopt podzielić na dwa blaty.
Mascarpone wymieszać z cukrem pudrem i masłem orzechowym. Banany pokroić w plastry i skropić sokiem z cytryny.
Blaty nasączyć herbatą. Przekładać: ciasto – dżem porzeczkowy – banany – krem orzechowy – ciasto – krem orzechowy
Ściętą wcześniej „górkę” ciasta pokruszyć z paluszkami. Posypać tort.
Wstawić do lodówki na co najmniej 3-4 godziny. Najlepiej smakuje na drugi dzień.
Przygotowanie ciasta: w naczyniu roztrzepać jajka, dodać mleko i olej. Mieszać dokładnie. W drugim naczyniu wymieszać suche składniki. Łączyć z mokrymi i mieszać łyżką tylko do połączenia składników. Masę wylać do tortownicy i wstawić do rozgrzanego (180 stopni) piekarnika. Piec około 60 minut (do suchego patyczka). Ostudzić, ściąć „górkę”. Pozostały biszkopt podzielić na dwa blaty.
Mascarpone wymieszać z cukrem pudrem i masłem orzechowym. Banany pokroić w plastry i skropić sokiem z cytryny.
Blaty nasączyć herbatą. Przekładać: ciasto – dżem porzeczkowy – banany – krem orzechowy – ciasto – krem orzechowy
Ściętą wcześniej „górkę” ciasta pokruszyć z paluszkami. Posypać tort.
Wstawić do lodówki na co najmniej 3-4 godziny. Najlepiej smakuje na drugi dzień.