Wywar zagotować. Wrzucić pokrojoną w kostkę marchewkę, pietruszkę i dynię. Gotować 10 minut, dodać obrane i pokrojone jabłko, pęczek szczypiorku. Gotować jeszcze 5-7 minut. Zestawić z ognia. Lekko ostudzić. Dodać tahini naturalne Primavika, pieprz, chilli, sól, czosnek i sok z limonki. Całość zblendować na krem.
Jajko roztrzepać z mlekiem, dodać mąkę, słodką paprykę, curry i kminek. Mieszać na gładką masę.
Garnek z zupą wstawić na ogień. Zagotować, po czym ciągłym strumieniem wlewać powoli ciasto. Mieszać zupę i gotować około 4-6 minut.
Wywar zagotować. Wrzucić pokrojoną w kostkę marchewkę, pietruszkę i dynię. Gotować 10 minut, dodać obrane i pokrojone jabłko, pęczek szczypiorku. Gotować jeszcze 5-7 minut. Zestawić z ognia. Lekko ostudzić. Dodać tahini naturalne Primavika, pieprz, chilli, sól, czosnek i sok z limonki. Całość zblendować na krem.
Jajko roztrzepać z mlekiem, dodać mąkę, słodką paprykę, curry i kminek. Mieszać na gładką masę.
Garnek z zupą wstawić na ogień. Zagotować, po czym ciągłym strumieniem wlewać powoli ciasto. Mieszać zupę i gotować około 4-6 minut.