Menu

Muffiny czekoladowe z kremem cynamonowym

Przepis z bloga: pysznewege.com
  • Czas: 60
  • Osób: 2
  • Trudność: łatwe
Dodaj swój przepis

Co kupić?

Potrzebne składniki

  • 115 g rozpuszczonego masła
  • 120 g cukru
  • 2 jajka
  • 150 g mąki pszennej
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 2 łyżki kakao
  • 1/4 szklanki mleka
  • 5 łyżek kremówki
  • 250 g mascarpone
  • 80 g mlecznej czekolady
  • 20 g Masła orzechowego kakaowego Primavika
  • 2 płaskie łyżeczki cynamonu

Jak przygotować

Krok po kroku

Masło, mleko, jajka i kremówkę wymieszać w jednej misce. W drugim naczyniu wymieszać mąkę, cukier, proszek, sodę i kakao. Do suchych składników dolać mokre. Mieszać tylko do połączenia składników. Napełnić foremki na muffiny do 3/4 wysokości. Wstawić do rozgrzanego piekarnika (180 stopni) na około 15 minut. Mleczną czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Wymieszać z mascarpone, masłem orzechowym i cynamonem na gładką masę.
Udekorować wystudzone muffiny.

Wykorzystano

Masło orzechowe kakaowe Primavika

Inne przepisy z tym produktem

Jak przygotować

Krok po kroku

Masło, mleko, jajka i kremówkę wymieszać w jednej misce. W drugim naczyniu wymieszać mąkę, cukier, proszek, sodę i kakao. Do suchych składników dolać mokre. Mieszać tylko do połączenia składników. Napełnić foremki na muffiny do 3/4 wysokości. Wstawić do rozgrzanego piekarnika (180 stopni) na około 15 minut. Mleczną czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Wymieszać z mascarpone, masłem orzechowym i cynamonem na gładką masę.
Udekorować wystudzone muffiny.

Inne przepisy od PyszneWege