Przygotować kruszonkę: masło posiekać z mąką, cukrem i cynamonem, rozetrzeć palcami na grube okruchy, odstawić do lodówki. W jednej misce połączyć suche składniki (mąkę, proszek, cukier), w drugiej mokre (jajka, śmietanę lub jogurt, olej). Szybko wymieszać zawartość obu misek (mieszać tylko do połączenia, inaczej muffinki wyjdą suche). Do natłuszczonych foremek do muffinek nakładać porcję ciasta (do 3/4 wysokości), do każdej muffinki wcisnąć kilka kawałków jabłka i posypać kruszonką. Piec w 180 stopniach około 25 minut. Polewa: masło orzechowe połączyć z cukrem pudrem i taką ilością mleka, by powstała gęsta polewa. Oblać upieczone muffiny.
Przygotować kruszonkę: masło posiekać z mąką, cukrem i cynamonem, rozetrzeć palcami na grube okruchy, odstawić do lodówki. W jednej misce połączyć suche składniki (mąkę, proszek, cukier), w drugiej mokre (jajka, śmietanę lub jogurt, olej). Szybko wymieszać zawartość obu misek (mieszać tylko do połączenia, inaczej muffinki wyjdą suche). Do natłuszczonych foremek do muffinek nakładać porcję ciasta (do 3/4 wysokości), do każdej muffinki wcisnąć kilka kawałków jabłka i posypać kruszonką. Piec w 180 stopniach około 25 minut. Polewa: masło orzechowe połączyć z cukrem pudrem i taką ilością mleka, by powstała gęsta polewa. Oblać upieczone muffiny.