Menu

Dyniowe pancakes korzenne z Tahini

  • Czas: 30
  • Osób: 1
  • Trudność: łatwe
Dodaj swój przepis

Co kupić?

Potrzebne składniki

  • 40g mąki z cieciorki
  • 10 g mąki owsianej
  • 40 g puree z upieczonej dyni, najlepiej hokkaido
  • szczypta proszku do pieczenia
  • cynamon
  • przyprawa korzenna
  • łyżeczka siemienia lnianego
  • 50 ml mleka migdałowego/krowiego
  • łyżeczka oleju kokosowego
  • łyżka erytrolu
  • Tahini naturalne Primavika
  • wiórki kokosowe

Jak przygotować

Krok po kroku

Dynię wymieszać z mąkami, przyprawami, erytrolem, olejem i mlekiem. Siemię lniane rozmieszać w niewielkiej ilości wody i dodać do masy na ciasto. Odstawić na 5 minut. Po czym smażyć na rozgrzanej patelni z dwóch stron. Polać tahini i posypać wiórkami kokosowymi.

Wykorzystano

Tahini naturalne

Inne przepisy z tym produktem

Jak przygotować

Krok po kroku

Dynię wymieszać z mąkami, przyprawami, erytrolem, olejem i mlekiem. Siemię lniane rozmieszać w niewielkiej ilości wody i dodać do masy na ciasto. Odstawić na 5 minut. Po czym smażyć na rozgrzanej patelni z dwóch stron. Polać tahini i posypać wiórkami kokosowymi.

Inne przepisy tego autora