Masło pokroić na kawałki, dodać do mąki. Zagniatać przez chwilę. Dodać żółtko, wodę i sól. Zagniatać, uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na godzinę.
Schłodzone ciasto wałkować i przenieść do formy na tartę. Wykleić spód i boki. Ciasto przykryć papierem do pieczenia i obciążyć fasolą lub ryżem. Wstawić do rozgrzanego piekarnika (180 stopni) na około 15 minut.
W tym czasie przygotować farsz: śmietanę wymieszać z żółtkami i przyprawami. Sznycelki odsączyć z zalewy, pokroić na kawałki. Paprykę umyć, pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w kostkę. Olej rozgrzać na patelni. Wrzucić cebulkę i paprykę i przez chwilę podsmażyć, aż papryka stanie się lekko miękka.
Wyjąć z piekarnika podpieczone ciasto. Wyłożyć na nie sznycelki i paprykę z cebulką. Zalać śmietaną. Wstawić do piekarnika na pół godziny.
Masło pokroić na kawałki, dodać do mąki. Zagniatać przez chwilę. Dodać żółtko, wodę i sól. Zagniatać, uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na godzinę.
Schłodzone ciasto wałkować i przenieść do formy na tartę. Wykleić spód i boki. Ciasto przykryć papierem do pieczenia i obciążyć fasolą lub ryżem. Wstawić do rozgrzanego piekarnika (180 stopni) na około 15 minut.
W tym czasie przygotować farsz: śmietanę wymieszać z żółtkami i przyprawami. Sznycelki odsączyć z zalewy, pokroić na kawałki. Paprykę umyć, pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w kostkę. Olej rozgrzać na patelni. Wrzucić cebulkę i paprykę i przez chwilę podsmażyć, aż papryka stanie się lekko miękka.
Wyjąć z piekarnika podpieczone ciasto. Wyłożyć na nie sznycelki i paprykę z cebulką. Zalać śmietaną. Wstawić do piekarnika na pół godziny.