Oddzielić białka od żółtek. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać kakao i mieszać. Masło i olej kokosowy utrzeć z cukrem na gładką masę, dodać po jednym żółtku nie przerywając miksowania. Do masy stopniowo dosypywać przygotowaną mąkę z kakao. Mieszać dokładnie. Dodać tahini, żurawinę i śliwki i miksować przez chwilę na najwyższych obrotach. Białka ubić na sztywną pianę. Połączyć z masą i delikatnie mieszać drewnianą łyżką. Wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką formy. Wstawić do rozgrzanego piekarnika (180 stopni) na 40 minut. Po wystudzeniu można opcjonalnie udekorować polewą.
Oddzielić białka od żółtek. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać kakao i mieszać. Masło i olej kokosowy utrzeć z cukrem na gładką masę, dodać po jednym żółtku nie przerywając miksowania. Do masy stopniowo dosypywać przygotowaną mąkę z kakao. Mieszać dokładnie. Dodać tahini, żurawinę i śliwki i miksować przez chwilę na najwyższych obrotach. Białka ubić na sztywną pianę. Połączyć z masą i delikatnie mieszać drewnianą łyżką. Wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką formy. Wstawić do rozgrzanego piekarnika (180 stopni) na 40 minut. Po wystudzeniu można opcjonalnie udekorować polewą.