1. Kaszę jaglaną zalewamy zimną wodą, mieszamy i po chwili odcedzamy. Przesypujemy do garnka.
2. Do garnka wlewamy mleko i włączamy na mały ogień, gotujemy 15 minut co chwilę mieszając, aby kasza nie przywarła do dna.
3. W ostatnich minutach gotowania, do garnka dodajemy skrojonego na plastry banana oraz 3 łyżki wiórków kokosowych, mieszamy.
4. W międzyczasie w osobnej miseczce mieszamy miód z masłem orzechowym. Z garnka odlewamy 4 łyżki mleka, dodajemy do miodu z masłem, mieszamy aż powstanie gładki sos.
5. Garnek zdejmujemy z ognia. Przelewamy do niego miodowo-orzechowy sos, dokładnie mieszając by dobrze połączył się z kaszą.
6. Jaglankę przekładamy do miseczki, posypujemy wiórkami kokosowymi, ozdabiamy bananem.
1. Kaszę jaglaną zalewamy zimną wodą, mieszamy i po chwili odcedzamy. Przesypujemy do garnka.
2. Do garnka wlewamy mleko i włączamy na mały ogień, gotujemy 15 minut co chwilę mieszając, aby kasza nie przywarła do dna.
3. W ostatnich minutach gotowania, do garnka dodajemy skrojonego na plastry banana oraz 3 łyżki wiórków kokosowych, mieszamy.
4. W międzyczasie w osobnej miseczce mieszamy miód z masłem orzechowym. Z garnka odlewamy 4 łyżki mleka, dodajemy do miodu z masłem, mieszamy aż powstanie gładki sos.
5. Garnek zdejmujemy z ognia. Przelewamy do niego miodowo-orzechowy sos, dokładnie mieszając by dobrze połączył się z kaszą.
6. Jaglankę przekładamy do miseczki, posypujemy wiórkami kokosowymi, ozdabiamy bananem.