Menu

Jaglanka kokosowo-bananowa

Przepis z bloga: justcook.blox.pl
  • Czas: 20
  • Osób: 2
  • Trudność: łatwe
Dodaj swój przepis

Co kupić?

Potrzebne składniki

  • 300 ml mleka
  • 100 g kaszy jaglanej
  • 2 kopiaste łyżka masła orzechowego ACTIVE bez dodatku soli i cukru
  • 3 kopiaste łyżki wiórków kokosowych
  • 3 łyżki miodu płynnego
  • 1 dojrzały banan

Jak przygotować

Krok po kroku

1. Kaszę jaglaną zalewamy zimną wodą, mieszamy i po chwili odcedzamy. Przesypujemy do garnka.

2. Do garnka wlewamy mleko i włączamy na mały ogień, gotujemy 15 minut co chwilę mieszając, aby kasza nie przywarła do dna.

3. W ostatnich minutach gotowania, do garnka dodajemy skrojonego na plastry banana oraz 3 łyżki wiórków kokosowych, mieszamy.

4. W międzyczasie w osobnej miseczce mieszamy miód z masłem orzechowym. Z garnka odlewamy 4 łyżki mleka, dodajemy do miodu z masłem, mieszamy aż powstanie gładki sos.

5. Garnek zdejmujemy z ognia. Przelewamy do niego miodowo-orzechowy sos, dokładnie mieszając by dobrze połączył się z kaszą.

6. Jaglankę przekładamy do miseczki, posypujemy wiórkami kokosowymi, ozdabiamy bananem.

Wykorzystano

Masło orzechowe ACTIVE bez dodatku soli i cukru

Inne przepisy z tym produktem

Jak przygotować

Krok po kroku

1. Kaszę jaglaną zalewamy zimną wodą, mieszamy i po chwili odcedzamy. Przesypujemy do garnka.

2. Do garnka wlewamy mleko i włączamy na mały ogień, gotujemy 15 minut co chwilę mieszając, aby kasza nie przywarła do dna.

3. W ostatnich minutach gotowania, do garnka dodajemy skrojonego na plastry banana oraz 3 łyżki wiórków kokosowych, mieszamy.

4. W międzyczasie w osobnej miseczce mieszamy miód z masłem orzechowym. Z garnka odlewamy 4 łyżki mleka, dodajemy do miodu z masłem, mieszamy aż powstanie gładki sos.

5. Garnek zdejmujemy z ognia. Przelewamy do niego miodowo-orzechowy sos, dokładnie mieszając by dobrze połączył się z kaszą.

6. Jaglankę przekładamy do miseczki, posypujemy wiórkami kokosowymi, ozdabiamy bananem.

Inne przepisy od Just Cook