1. Orzechy cashew należy zalać dużą ilością wody i odstawić na noc do rozmiękczenia.
2. Jagody umyć, wrzucić do małego garnka i podgrzać na małym ogniu. Kiedy owoce zaczną pękać, rozgnieść je przy pomocy widelca i dobrze zamieszać. Garnek zestawić z ognia. Dosypać nasiona chia i rozmieszać. Odstawić do schłodzenia i powiązania. Po wystygnięciu, całość zmiksować blenderem aż powstanie jednolita masa.
3. Piekarnik nagrzać do 175°C. Keksy pokruszyć i wymieszać z olejem kokosowym. Masa nie powinna być sucha. W razie potrzeby dodać większą ilość oleju kokosowego.
4. Masę z keksów rozłożyć na wysmarowanej blasze. Wsunąć do piekarnika na 8-10 minut. Ciasto powinno nabrać złocistego koloru. Odstawić do schłodzenia
5. W międzyczasie dobrze opłukać orzechy cashew. Dodać do nich olej, zagęszczone mleko kokosowe, masło z nerkowców smażone Primavika, sok z agawy, sok z cytryny i sól. Wszystkie produkty zmiksować. Konsystencja kremu powinna być gładka.
6. Zagotować 120 ml mleka kokosowego. Domieszać proszek Agar-Agar, ciągle mieszając. Całość gotować około minuty. Zagęszczone mleko kokosowe połączyć z wcześniej przygotowaną masą orzechowo-kokosową i jeszcze raz zmiksować.
7. Tak przygotowany krem, rozprowadzić i wygładzić na wcześniej podpieczonym cieście. Masę owocową nałożyć łyżką na ciasto i rozprowadzić nożem. Przed podaniem schłodzić w lodówce.
1. Orzechy cashew należy zalać dużą ilością wody i odstawić na noc do rozmiękczenia.
2. Jagody umyć, wrzucić do małego garnka i podgrzać na małym ogniu. Kiedy owoce zaczną pękać, rozgnieść je przy pomocy widelca i dobrze zamieszać. Garnek zestawić z ognia. Dosypać nasiona chia i rozmieszać. Odstawić do schłodzenia i powiązania. Po wystygnięciu, całość zmiksować blenderem aż powstanie jednolita masa.
3. Piekarnik nagrzać do 175°C. Keksy pokruszyć i wymieszać z olejem kokosowym. Masa nie powinna być sucha. W razie potrzeby dodać większą ilość oleju kokosowego.
4. Masę z keksów rozłożyć na wysmarowanej blasze. Wsunąć do piekarnika na 8-10 minut. Ciasto powinno nabrać złocistego koloru. Odstawić do schłodzenia
5. W międzyczasie dobrze opłukać orzechy cashew. Dodać do nich olej, zagęszczone mleko kokosowe, masło z nerkowców smażone Primavika, sok z agawy, sok z cytryny i sól. Wszystkie produkty zmiksować. Konsystencja kremu powinna być gładka.
6. Zagotować 120 ml mleka kokosowego. Domieszać proszek Agar-Agar, ciągle mieszając. Całość gotować około minuty. Zagęszczone mleko kokosowe połączyć z wcześniej przygotowaną masą orzechowo-kokosową i jeszcze raz zmiksować.
7. Tak przygotowany krem, rozprowadzić i wygładzić na wcześniej podpieczonym cieście. Masę owocową nałożyć łyżką na ciasto i rozprowadzić nożem. Przed podaniem schłodzić w lodówce.