Menu

Pralinki orzechowe – dwuskładnikowe

Przepis z bloga: grochemogarnek.pl
  • Czas: 90
  • Osób: 1
  • Trudność: łatwe
Dodaj swój przepis

Co kupić?

Potrzebne składniki

  • 150 g gorzkiej czekolady
  • 6 łyżek masła orzechowego (u mnie po 2 łyżki masła pistacjowego, migdałowego i nerkowcowego Primaviki)
  • opcjonalnie: orzechy do przyozdobienia

Jak przygotować

Krok po kroku

Połowę czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej lub w kuchence mikrofalowej (mieszając co 30 sekund).
Do każdego z gniazd silikonowej formy na muffiny wlać po 2 łyżki czekolady i równo rozprowadzić na wysokość około 2 cm.
Formę wstawić do lodówki na około 30minut.
Do zastygniętych czekoladowych gniazd nałożyć po 1 łyżce masła orzechowego, lekko wyrównać.
Rozpuścić pozostałą czekoladę i zalać nią każdą babeczkę.
Dodatkowo na jeszcze niezastygniętą czekoladę można ułożyć orzechy (także po to, żeby oznaczyć jakie masło znajduje się w środku).
Foremkę wstawić do lodówki na co najmniej 30 minut.

Wykorzystano

Masło migdałowe Primavika

Inne przepisy z tym produktem

Jak przygotować

Krok po kroku

Połowę czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej lub w kuchence mikrofalowej (mieszając co 30 sekund).
Do każdego z gniazd silikonowej formy na muffiny wlać po 2 łyżki czekolady i równo rozprowadzić na wysokość około 2 cm.
Formę wstawić do lodówki na około 30minut.
Do zastygniętych czekoladowych gniazd nałożyć po 1 łyżce masła orzechowego, lekko wyrównać.
Rozpuścić pozostałą czekoladę i zalać nią każdą babeczkę.
Dodatkowo na jeszcze niezastygniętą czekoladę można ułożyć orzechy (także po to, żeby oznaczyć jakie masło znajduje się w środku).
Foremkę wstawić do lodówki na co najmniej 30 minut.

Inne przepisy od Grochem o Garnek