Nasiona ciecierzycy zalej wodą, pozostaw do namoczenia na noc.
Następnego dnia przepłucz pod bieżącą wodą, zalej ponownie wodą i ugotuj do miękkości w lekko osolonej wodzie.
W wysokim naczyniu zmiksuj ciecierzycę razem z masłem orzechowym, czosnkiem i przyprawami. Dodaj przegotowaną wodę w celu uzyskania pożądanej konsystencji.
Suszone pomidory i suszone śliwki pokrój drobno, dodaj do hummusu i wymieszaj drewnianą łyżką.
Podawaj z pieczywem, udekoruj pietruszką i rzodkiewką.
Nasiona ciecierzycy zalej wodą, pozostaw do namoczenia na noc.
Następnego dnia przepłucz pod bieżącą wodą, zalej ponownie wodą i ugotuj do miękkości w lekko osolonej wodzie.
W wysokim naczyniu zmiksuj ciecierzycę razem z masłem orzechowym, czosnkiem i przyprawami. Dodaj przegotowaną wodę w celu uzyskania pożądanej konsystencji.
Suszone pomidory i suszone śliwki pokrój drobno, dodaj do hummusu i wymieszaj drewnianą łyżką.
Podawaj z pieczywem, udekoruj pietruszką i rzodkiewką.