Menu

Najzdrowsze ciasto na świecie

  • Czas: 60
  • Osób: 4
  • Trudność: łatwe
Dodaj swój przepis

Co kupić?

Potrzebne składniki

  • 5 łyżek masła orzechowego bez soli i cukru
  • 2 szklanki płatków owsianych
  • 1/3 szklanki soku jabłkowego
  • 1/3 szklanki miodu
  • 1/3 szklanki wody
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 szklanka czarnych porzeczek
  • 1,5 szklanki malin
  • 1/3 szklanki miodu
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

Jak przygotować

Krok po kroku

Do rondelka wrzuć jagody, maliny i wlej miód (1/3szklanki). Gotuj na wolnym ogniu aż woda wyparuje a masa zgęstnieje ale będzie płynna. Do blendera wsyp połowę płatków owsianych i zmiksuj tak aby były w postaci mąki. Dosyp pozostała część płatków owsianych, dodaj sok jabłkowy, wodę, miód, cynamon i proszek do pieczenia oraz masło orzechowe. Całość wymieszaj. Foremkę do pieczenia wyłóż papierem. Na dno foremki ułóż połowę masy z płatków owsianych następnie mus owocowy i przykryj pozostałą częścią płatków. Piecz w nagrzanym piekarniku przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.

Wykorzystano

Masło orzechowe bez dodatku soli i cukru Primavika

Inne przepisy z tym produktem

Jak przygotować

Krok po kroku

Do rondelka wrzuć jagody, maliny i wlej miód (1/3szklanki). Gotuj na wolnym ogniu aż woda wyparuje a masa zgęstnieje ale będzie płynna. Do blendera wsyp połowę płatków owsianych i zmiksuj tak aby były w postaci mąki. Dosyp pozostała część płatków owsianych, dodaj sok jabłkowy, wodę, miód, cynamon i proszek do pieczenia oraz masło orzechowe. Całość wymieszaj. Foremkę do pieczenia wyłóż papierem. Na dno foremki ułóż połowę masy z płatków owsianych następnie mus owocowy i przykryj pozostałą częścią płatków. Piecz w nagrzanym piekarniku przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.

Inne przepisy tego autora