Menu

Pełnoziarnisty naleśnik z masłem orzechowym i warzywami

Przepis z bloga: magicznykociolek.blox.pl
  • Czas: 20
  • Osób: 1
  • Trudność: łatwe
Dodaj swój przepis

Co kupić?

Potrzebne składniki

  • 40g mąki pszennej pełnoziarnistej 1 łyżka siemienia lnianego, 1 łyżka prażonych ziaren szczypta soli 1/2-2/3 szklanki napoju sojowego lub mleka 1 jajko
  • masło orzechowe naturalne (Primavika) ok. 200g mieszanki ulubionych warzyw (u mnie marchewka-groszek-kukurydza a dodatkowo dorzuciłam do tego czerwoną paprykę oraz fasolkę) 1 malutka cebulka kilka wegetariańskich sznycelków (Primavika) sól pieprz czarny i ziołowy ew. zioła i prażone ziarna

Jak przygotować

Krok po kroku

Sznycelki wyjmujemy z zalewy i kroimy w paski lub większą kostkę. Warzywa przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i przesmażamy cebulkę na złoty kolor pod koniec dodając pokrojone sznycelki. Następnie dorzucamy warzywa, przesmażamy przez krótką chwilę i doprawiamy do smaku.
Naleśnika smarujemy masłem orzechowym, wypełniamy warzywami, ew. posypujemy ziołami i składamy na pół.
Podajemy na ciepło.

Wykorzystano

Masło orzechowe naturalne Primavika

Inne przepisy z tym produktem

Jak przygotować

Krok po kroku

Sznycelki wyjmujemy z zalewy i kroimy w paski lub większą kostkę. Warzywa przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i przesmażamy cebulkę na złoty kolor pod koniec dodając pokrojone sznycelki. Następnie dorzucamy warzywa, przesmażamy przez krótką chwilę i doprawiamy do smaku.
Naleśnika smarujemy masłem orzechowym, wypełniamy warzywami, ew. posypujemy ziołami i składamy na pół.
Podajemy na ciepło.

Inne przepisy od Magiczny Kociołek