Kaszę jaglaną podprażamy w suchym rondelku, przelewami zimną wodą i gotujemy w 8 łyżkach wody. Soczewicę płuczemy, dodajemy do kaszy z kolejnymi 8 łyżkami wody i gotujemy razem do wchłonięcia całego płynu.
Oddzielamy łodygi od lisci jarmużu, kroimy na mniejsze kawałki.
Warzywa kroimy w kostkę.
Jeśl mamy surową dynię wrzucamy ją pierwszą na patelnię z łodygamiu jarmużu i dusimy aż trochę zmięknie podlewając w razie konieczności wodą/bulionem warzywnym, Dodajemy cebulę, a po chwili resztę warzyw. W przypadku dyni upieczonej zaczynamy od cebuli i łodyg, potem dynia i reszta warzyw. Przyprawiamy.
Gdy warzywa zmiękną łączymy z ugotowaną kaszą i soczewicą, dodajemy tahini i pestki dyni. Serwujemy polane dodatkową tahini, posypane płatkami drożdżowymi i natką pietruszki.
Smacznego :)
Kaszę jaglaną podprażamy w suchym rondelku, przelewami zimną wodą i gotujemy w 8 łyżkach wody. Soczewicę płuczemy, dodajemy do kaszy z kolejnymi 8 łyżkami wody i gotujemy razem do wchłonięcia całego płynu.
Oddzielamy łodygi od lisci jarmużu, kroimy na mniejsze kawałki.
Warzywa kroimy w kostkę.
Jeśl mamy surową dynię wrzucamy ją pierwszą na patelnię z łodygamiu jarmużu i dusimy aż trochę zmięknie podlewając w razie konieczności wodą/bulionem warzywnym, Dodajemy cebulę, a po chwili resztę warzyw. W przypadku dyni upieczonej zaczynamy od cebuli i łodyg, potem dynia i reszta warzyw. Przyprawiamy.
Gdy warzywa zmiękną łączymy z ugotowaną kaszą i soczewicą, dodajemy tahini i pestki dyni. Serwujemy polane dodatkową tahini, posypane płatkami drożdżowymi i natką pietruszki.
Smacznego :)