Menu

Fistaszkowo-karobowy mus z nasion chia z kokosową nutką

  • Czas: 20
  • Osób: 4
  • Trudność: łatwe
Dodaj swój przepis

Co kupić?

Potrzebne składniki

  • 1/2 szklanki nasion chia
  • 2 szklanki ulubionego mleka roślinnego
  • 2 łyżki masła orzechowego z kokosem Primavika
  • 2 łyżki karobu
  • 1/2 szklanki posiekanych daktyli
  • 1/2 łyżeczki wanili
  • owoce, orzechy, mięta do przybrania

Jak przygotować

Krok po kroku

Mleko roślinne, masło orzechowe z kokosem Primavika, karob i wanilię wymieszaj przy użyciu blendera. Wsyp nasiona chia oraz daktyle, wymieszaj i wstaw do lodówki na noc. Po pierwszych 15 minutach od włożenia wymieszaj nasionka ponownie. Powtórz mieszanie jeszcze raz po upływie godziny. Rano wymieszaj raz jeszcze nasionka wraz z całą resztą składnikó i zmieszaj przy użyciu blendera na możliwie gładki, błyszczący mus.Jeżeli masa wyda Wam się zbyt gęsta możecie ją rozrzedzić odrobiną mleka roślinnego.
Przełóż do miseczek, posyp orzechami i ulubiony owocami.

Wykorzystano

Masło orzechowe z wiórkami kokosowymi Primavika

Inne przepisy z tym produktem

Jak przygotować

Krok po kroku

Mleko roślinne, masło orzechowe z kokosem Primavika, karob i wanilię wymieszaj przy użyciu blendera. Wsyp nasiona chia oraz daktyle, wymieszaj i wstaw do lodówki na noc. Po pierwszych 15 minutach od włożenia wymieszaj nasionka ponownie. Powtórz mieszanie jeszcze raz po upływie godziny. Rano wymieszaj raz jeszcze nasionka wraz z całą resztą składnikó i zmieszaj przy użyciu blendera na możliwie gładki, błyszczący mus.Jeżeli masa wyda Wam się zbyt gęsta możecie ją rozrzedzić odrobiną mleka roślinnego.
Przełóż do miseczek, posyp orzechami i ulubiony owocami.

Inne przepisy tego autora