Menu

Migdałowo-owsiany Dutch Baby Pancake

Przepis z bloga: dolinasmakow.com
  • Czas: 30
  • Osób: 3
  • Trudność: łatwe
Dodaj swój przepis

Co kupić?

Potrzebne składniki

  • 1/3 szklanki mąki owsianej 1 łyżka mielonych migdałów 1/3 szklanki mleka 1 jajko 1 łyżeczka stewi
  • Dodatki: masło migdałowe twarożek płatki migdałów do dekoracji

Jak przygotować

Krok po kroku

Piekarnik rozgrzewamy do 220°C. Łączymy mąkę owsianą, mielone migdały, mleko, jajko i cukier aż do uzyskania gładkiej masy. Żaroodporną miseczkę - moja o średnicy 15 cm – smarujemy masłem i przelewamy do niej ciasto. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 20 minut. Podajemy z masłem migdałowym, twarożkiem i płatkami migdałów.

Wykorzystano

Masło migdałowe Primavika

Inne przepisy z tym produktem

Jak przygotować

Krok po kroku

Piekarnik rozgrzewamy do 220°C. Łączymy mąkę owsianą, mielone migdały, mleko, jajko i cukier aż do uzyskania gładkiej masy. Żaroodporną miseczkę - moja o średnicy 15 cm – smarujemy masłem i przelewamy do niej ciasto. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 20 minut. Podajemy z masłem migdałowym, twarożkiem i płatkami migdałów.

Inne przepisy od Dolina smaków