Menu

Łódeczki Weguś

  • Czas: 20
  • Osób: 2
  • Trudność: łatwe
Dodaj swój przepis

Co kupić?

Potrzebne składniki

  • 1 duży bakłażan
  • 4 pomidorki sherry
  • kulka sera mozzarella
  • Słoik sznycelków Weguś
  • 1 szalotka
  • pieprz i sól
  • kilka liści świeżego szpinaku

Jak przygotować

Krok po kroku

Zaczynamy od przekrojenia bakłażana na pół i wydłubujemy łyżeczką środek tak by można było nafaszerować łódeczkę. Ważne by bakłażan był duży i głęboki, więc przy zakupie trzeba zwrócić uwagę na wielkość. Następnie siekamy drobno sznycelki i nakładamy do łódeczki, dla tych co lubią bardziej przyprawione można przed nałożeniem posolić w środku. Na wierzch posiekane pomidorki, podsmażoną cebulkę i ser mozzarella. Zapiekamy na blaszce pokrytej folią aluminiową spożywczą lub w blaszce 20 minut w 200 stopniach (piekarnik musi być wcześniej nagrzany). Podawać ciepłe, oprószyć świeżo zmielonym pieprzem i świeżym szpinakiem (lub jak kto woli ;) ) Smacznego :)

Wykorzystano

Sznycelki wegetariańskie a' la cielęce "Weguś" Primavika

Inne przepisy z tym produktem

Jak przygotować

Krok po kroku

Zaczynamy od przekrojenia bakłażana na pół i wydłubujemy łyżeczką środek tak by można było nafaszerować łódeczkę. Ważne by bakłażan był duży i głęboki, więc przy zakupie trzeba zwrócić uwagę na wielkość. Następnie siekamy drobno sznycelki i nakładamy do łódeczki, dla tych co lubią bardziej przyprawione można przed nałożeniem posolić w środku. Na wierzch posiekane pomidorki, podsmażoną cebulkę i ser mozzarella. Zapiekamy na blaszce pokrytej folią aluminiową spożywczą lub w blaszce 20 minut w 200 stopniach (piekarnik musi być wcześniej nagrzany). Podawać ciepłe, oprószyć świeżo zmielonym pieprzem i świeżym szpinakiem (lub jak kto woli ;) ) Smacznego :)

Inne przepisy tego autora