Zaczynamy od przekrojenia bakłażana na pół i wydłubujemy łyżeczką środek tak by można było nafaszerować łódeczkę. Ważne by bakłażan był duży i głęboki, więc przy zakupie trzeba zwrócić uwagę na wielkość. Następnie siekamy drobno sznycelki i nakładamy do łódeczki, dla tych co lubią bardziej przyprawione można przed nałożeniem posolić w środku. Na wierzch posiekane pomidorki, podsmażoną cebulkę i ser mozzarella. Zapiekamy na blaszce pokrytej folią aluminiową spożywczą lub w blaszce 20 minut w 200 stopniach (piekarnik musi być wcześniej nagrzany). Podawać ciepłe, oprószyć świeżo zmielonym pieprzem i świeżym szpinakiem (lub jak kto woli ;) ) Smacznego :)
Zaczynamy od przekrojenia bakłażana na pół i wydłubujemy łyżeczką środek tak by można było nafaszerować łódeczkę. Ważne by bakłażan był duży i głęboki, więc przy zakupie trzeba zwrócić uwagę na wielkość. Następnie siekamy drobno sznycelki i nakładamy do łódeczki, dla tych co lubią bardziej przyprawione można przed nałożeniem posolić w środku. Na wierzch posiekane pomidorki, podsmażoną cebulkę i ser mozzarella. Zapiekamy na blaszce pokrytej folią aluminiową spożywczą lub w blaszce 20 minut w 200 stopniach (piekarnik musi być wcześniej nagrzany). Podawać ciepłe, oprószyć świeżo zmielonym pieprzem i świeżym szpinakiem (lub jak kto woli ;) ) Smacznego :)