Cebulę posiekaj z kostkę. Czosnek pokrój jak najdrobniej. Grzyby zalej wrzątkiem i pozostaw na 15 minut pod przykrywką. Dynię obierz, oczyść z pestek i pokrój w 2 cm kawałki. Z liści jarmużu wytnij twarde łodyżki i liście porwij lub pokrój w drobniejsze kawałki. Śliwki pokrój w paseczki, a natkę pietruszki drobno posiekaj.
Bitki wyciągnij ze słoika, pozostaw sos i pokrój je w paseczki.
W rondlu o grubym dnie lub dużej głębokiej patelni rozgrzej 3 łyżki oleju. Wsyp cebulę i szklij ją na średnim ogniu przez 2-3 minuty. Dodaj czosnek i wszystkie wymienione w składzie przyprawy. Wymieszaj i smaż 1-2 minuty. Następnie wsyp dynię, jarmuż, odsączone grzyby, dodaj pozostały w słoiku od bitek sos i wlej około 1 szklanki wody. Wymieszaj, przykryj i duś przez około 20-25 minut. W połowie czasu, zmniejsz ogień na minimum. Po tym czasie dodaj pokrojone bitki i śliwki. Jeżeli zachodzi taka potrzeba możesz dodać jeszcze odrobinę wody. Przykryj i gotuj jeszcze 10 minut. Zdejmij z ognia. Ewentualnie dodaj soli lub sosu sojowego do smaku i wymieszaj z natką pietruszki. Podawaj z ulubioną kaszą lub puree ziemniaczanym.
Cebulę posiekaj z kostkę. Czosnek pokrój jak najdrobniej. Grzyby zalej wrzątkiem i pozostaw na 15 minut pod przykrywką. Dynię obierz, oczyść z pestek i pokrój w 2 cm kawałki. Z liści jarmużu wytnij twarde łodyżki i liście porwij lub pokrój w drobniejsze kawałki. Śliwki pokrój w paseczki, a natkę pietruszki drobno posiekaj.
Bitki wyciągnij ze słoika, pozostaw sos i pokrój je w paseczki.
W rondlu o grubym dnie lub dużej głębokiej patelni rozgrzej 3 łyżki oleju. Wsyp cebulę i szklij ją na średnim ogniu przez 2-3 minuty. Dodaj czosnek i wszystkie wymienione w składzie przyprawy. Wymieszaj i smaż 1-2 minuty. Następnie wsyp dynię, jarmuż, odsączone grzyby, dodaj pozostały w słoiku od bitek sos i wlej około 1 szklanki wody. Wymieszaj, przykryj i duś przez około 20-25 minut. W połowie czasu, zmniejsz ogień na minimum. Po tym czasie dodaj pokrojone bitki i śliwki. Jeżeli zachodzi taka potrzeba możesz dodać jeszcze odrobinę wody. Przykryj i gotuj jeszcze 10 minut. Zdejmij z ognia. Ewentualnie dodaj soli lub sosu sojowego do smaku i wymieszaj z natką pietruszki. Podawaj z ulubioną kaszą lub puree ziemniaczanym.