najpierw robimy MUS Z BURAKÓW
Na szklankę musu potrzeba ok. 2-3 szt. buraków. Umyj je i zawiń w folię aluminiową, upiecz w 200 st. C około 15-20 minut. Następnie ostudź, obierz i zetrzyj na tarce lub zmiksuj w blenderze.
potem robimy CIASTO WŁAŚCIWE
Czekoladę rozpuść z dodakiem cukru, miodu, masła orzechowego oraz oleju. Do otrzymanej i lekko ostudzonej masy dodaj zmiksowane buraki. Następnie przesiej kakao i mąkę owsianą wraz z proszkiem, dodaj jajka i orzechy, jeśli to konieczne rozrzedź ciasto wodą lub mlekiem.
Całość dokładnie wymieszaj i wylej do formy. Piecz około godziny w temp. 180 st. C
najpierw robimy MUS Z BURAKÓW
Na szklankę musu potrzeba ok. 2-3 szt. buraków. Umyj je i zawiń w folię aluminiową, upiecz w 200 st. C około 15-20 minut. Następnie ostudź, obierz i zetrzyj na tarce lub zmiksuj w blenderze.
potem robimy CIASTO WŁAŚCIWE
Czekoladę rozpuść z dodakiem cukru, miodu, masła orzechowego oraz oleju. Do otrzymanej i lekko ostudzonej masy dodaj zmiksowane buraki. Następnie przesiej kakao i mąkę owsianą wraz z proszkiem, dodaj jajka i orzechy, jeśli to konieczne rozrzedź ciasto wodą lub mlekiem.
Całość dokładnie wymieszaj i wylej do formy. Piecz około godziny w temp. 180 st. C