Menu

Czekoladowy burak

  • Czas: 90
  • Osób: 6
  • Trudność: łatwe
Dodaj swój przepis

Co kupić?

Potrzebne składniki

  • 2 łyżki masła orzechowego czekoladowego Primavika
  • filiżanka posiekanych orzechów (dowolnych)
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 łyżki miodu
  • 2 jajka
  • 4 łyżki oleju
  • 3 łyżki gorzkiego kakao
  • szklanka zmielonych płatków owsianych
  • 70 g gorzkiej czekolady
  • 3 buraki

Jak przygotować

Krok po kroku

najpierw robimy MUS Z BURAKÓW
Na szklankę musu potrzeba ok. 2-3 szt. buraków. Umyj je i zawiń w folię aluminiową, upiecz w 200 st. C około 15-20 minut. Następnie ostudź, obierz i zetrzyj na tarce lub zmiksuj w blenderze.

potem robimy CIASTO WŁAŚCIWE
Czekoladę rozpuść z dodakiem cukru, miodu, masła orzechowego oraz oleju. Do otrzymanej i lekko ostudzonej masy dodaj zmiksowane buraki. Następnie przesiej kakao i mąkę owsianą wraz z proszkiem, dodaj jajka i orzechy, jeśli to konieczne rozrzedź ciasto wodą lub mlekiem.

Całość dokładnie wymieszaj i wylej do formy. Piecz około godziny w temp. 180 st. C

Wykorzystano

Masło orzechowe kakaowe Primavika

Inne przepisy z tym produktem

Jak przygotować

Krok po kroku

najpierw robimy MUS Z BURAKÓW
Na szklankę musu potrzeba ok. 2-3 szt. buraków. Umyj je i zawiń w folię aluminiową, upiecz w 200 st. C około 15-20 minut. Następnie ostudź, obierz i zetrzyj na tarce lub zmiksuj w blenderze.

potem robimy CIASTO WŁAŚCIWE
Czekoladę rozpuść z dodakiem cukru, miodu, masła orzechowego oraz oleju. Do otrzymanej i lekko ostudzonej masy dodaj zmiksowane buraki. Następnie przesiej kakao i mąkę owsianą wraz z proszkiem, dodaj jajka i orzechy, jeśli to konieczne rozrzedź ciasto wodą lub mlekiem.

Całość dokładnie wymieszaj i wylej do formy. Piecz około godziny w temp. 180 st. C

Inne przepisy tego autora