Cebulę kroimy w drobną kostkę i zeszklamy na oliwie z oliwek. Następnie dodajemy pokrojone w plastry pieczarki i paprykę. Warzywa dusimy na małym ogniu, aż odparuje woda. Pulpety kroimy na drobne kawałki i wrzucamy na patelnię zalewając sosem bolońskim. Farsz doprawiamy solą, pieprzem i ziołami, chwilę podsmażamy. Rozkładamy płat ciasta francuskiego. Na środek wykładamy farsz i posypujemy startym serem zostawiając po bokach miejsce na wycięcie pasków do składania. Po obu stronach farszu nacinamy ciasto w cienkie paski (ważne, żeby po jednej i drugiej stronie była taka sama ilość nacięć i żeby paski były mniej więcej tej samej grubości), a następnie składamy warkocz nakładając paski jeden na drugi, naprzemiennie z jednej i drugiej strony. Wierzch smarujemy jajkiem i posypujemy sezamem. Ciasto wkładamy do piekarnika i pieczemy w 200 C przez ok 20-25 minut.
Cebulę kroimy w drobną kostkę i zeszklamy na oliwie z oliwek. Następnie dodajemy pokrojone w plastry pieczarki i paprykę. Warzywa dusimy na małym ogniu, aż odparuje woda. Pulpety kroimy na drobne kawałki i wrzucamy na patelnię zalewając sosem bolońskim. Farsz doprawiamy solą, pieprzem i ziołami, chwilę podsmażamy. Rozkładamy płat ciasta francuskiego. Na środek wykładamy farsz i posypujemy startym serem zostawiając po bokach miejsce na wycięcie pasków do składania. Po obu stronach farszu nacinamy ciasto w cienkie paski (ważne, żeby po jednej i drugiej stronie była taka sama ilość nacięć i żeby paski były mniej więcej tej samej grubości), a następnie składamy warkocz nakładając paski jeden na drugi, naprzemiennie z jednej i drugiej strony. Wierzch smarujemy jajkiem i posypujemy sezamem. Ciasto wkładamy do piekarnika i pieczemy w 200 C przez ok 20-25 minut.