Składniki na ciasto mieszamy dokładnie, żeby nie było grudek. Odstawiamy na około godzinę, żeby zgęstniało. Po tym czasie mieszamy krótko, wylewamy do okrągłej formy i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika (180 stopni) na około 20-25 minut.
Przecier i ketchup wlewamy do garnka i gotujemy na wolnym ogniu. Obrany czosnek tarkujemy do przecieru. Dodajemy sól i oliwę z oliwek (dzięki temu sos nie wsiąknie w ciasto). Gotujemy około 15 minut. Pieczarki myjemy, kroimy w dość grube kawałki. Podsmażamy, aż się zrumienią (podczas smażenia dodajemy szczyptę soli.
Upieczony spód pizzy smarujemy przecierem. Posypujemy kukurydzą, układamy listki bazylii i posypujemy pieczarkami.
Składniki na ciasto mieszamy dokładnie, żeby nie było grudek. Odstawiamy na około godzinę, żeby zgęstniało. Po tym czasie mieszamy krótko, wylewamy do okrągłej formy i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika (180 stopni) na około 20-25 minut.
Przecier i ketchup wlewamy do garnka i gotujemy na wolnym ogniu. Obrany czosnek tarkujemy do przecieru. Dodajemy sól i oliwę z oliwek (dzięki temu sos nie wsiąknie w ciasto). Gotujemy około 15 minut. Pieczarki myjemy, kroimy w dość grube kawałki. Podsmażamy, aż się zrumienią (podczas smażenia dodajemy szczyptę soli.
Upieczony spód pizzy smarujemy przecierem. Posypujemy kukurydzą, układamy listki bazylii i posypujemy pieczarkami.