Menu

Pełnoziarniste naleśniki zapiekane z wegeteriańskim paprykarzem

Przepis z bloga: piotrkucharski.com
  • Czas: 30
  • Osób: 2
  • Trudność: łatwe
Dodaj swój przepis

Co kupić?

Potrzebne składniki

  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka wody
  • 1 jajko
  • 0,5 szklanki mąki pszennej
  • 0,5 szklanki mąki pszennej razowej
  • 1 słoik paprykarza wegetariańskiego z kaszą jaglaną
  • 1 słoiczek hummusu paprykowego
  • olej do smażenia
  • 3 łyżki śmietany
  • szczypta soli

Jak przygotować

Krok po kroku

Wymieszać składniki ciasta na gładką masę. Następnie usmażyć cienkie naleśniki na dobrze rozgrzanej patelni z odrobiną oleju.
Naleśniki posmarować cienko paprykarzem i zwinąć w rulon. Ułożyć jeden obok drugiego w naczyniu do zapiekania. Trzy łyżki humusu paprykowego wymieszać ze śmietaną i posmarować po wierzchu. Zapiec w rozgrzanym piekarniki do 180ºC przez 20 minut. Naleśniki podawać z humusem jako sosem.

Wykorzystano

Hummus naturalny Primavika

Inne przepisy z tym produktem

Jak przygotować

Krok po kroku

Wymieszać składniki ciasta na gładką masę. Następnie usmażyć cienkie naleśniki na dobrze rozgrzanej patelni z odrobiną oleju.
Naleśniki posmarować cienko paprykarzem i zwinąć w rulon. Ułożyć jeden obok drugiego w naczyniu do zapiekania. Trzy łyżki humusu paprykowego wymieszać ze śmietaną i posmarować po wierzchu. Zapiec w rozgrzanym piekarniki do 180ºC przez 20 minut. Naleśniki podawać z humusem jako sosem.

Inne przepisy od Piotr Kucharski