Menu

Jaglanka z masłem orzechowym

Przepis z bloga: justcook.blox.pl
  • Czas: 20
  • Osób: 1
  • Trudność: łatwe
Dodaj swój przepis

Co kupić?

Potrzebne składniki

  • 150 ml mleka roślinnego
  • 50 g kaszy jaglanej
  • 2 łyżki masła orzechowego bez dodatku soli i cukru Primavika
  • 1 łyżka syropu klonowego
  • 0,5 dojrzałego banana
  • dowolne bakalie np. garść suszonych śliwek i jagód goji

Jak przygotować

Krok po kroku

1. Do garnka wlewamy mleko, wsypujemy kaszę i gotujemy na małym ogniu około 15 minut, co chwilę mieszając.

2. Pod koniec gotowania dodajemy jagody goji, skrojonego na plastry banana i śliwkę.

3. W osobnej miseczce mieszamy syrop z masłem orzechowym. Dodajemy 4 łyżki ciepłego mleka, mieszamy aż powstanie gładki sos.

4. Do jaglanki przelewamy miodowo-orzechowy sos, dokładnie mieszając by dobrze połączył się z kaszą.

5. Jaglankę przekładamy do miseczki i ozdabiamy według upodobania.

Wykorzystano

Masło orzechowe bez dodatku soli i cukru Primavika

Inne przepisy z tym produktem

Jak przygotować

Krok po kroku

1. Do garnka wlewamy mleko, wsypujemy kaszę i gotujemy na małym ogniu około 15 minut, co chwilę mieszając.

2. Pod koniec gotowania dodajemy jagody goji, skrojonego na plastry banana i śliwkę.

3. W osobnej miseczce mieszamy syrop z masłem orzechowym. Dodajemy 4 łyżki ciepłego mleka, mieszamy aż powstanie gładki sos.

4. Do jaglanki przelewamy miodowo-orzechowy sos, dokładnie mieszając by dobrze połączył się z kaszą.

5. Jaglankę przekładamy do miseczki i ozdabiamy według upodobania.

Inne przepisy od Just Cook