1. Do garnka wlewamy mleko, wsypujemy kaszę i gotujemy na małym ogniu około 15 minut, co chwilę mieszając.
2. Pod koniec gotowania dodajemy jagody goji, skrojonego na plastry banana i śliwkę.
3. W osobnej miseczce mieszamy syrop z masłem orzechowym. Dodajemy 4 łyżki ciepłego mleka, mieszamy aż powstanie gładki sos.
4. Do jaglanki przelewamy miodowo-orzechowy sos, dokładnie mieszając by dobrze połączył się z kaszą.
5. Jaglankę przekładamy do miseczki i ozdabiamy według upodobania.
1. Do garnka wlewamy mleko, wsypujemy kaszę i gotujemy na małym ogniu około 15 minut, co chwilę mieszając.
2. Pod koniec gotowania dodajemy jagody goji, skrojonego na plastry banana i śliwkę.
3. W osobnej miseczce mieszamy syrop z masłem orzechowym. Dodajemy 4 łyżki ciepłego mleka, mieszamy aż powstanie gładki sos.
4. Do jaglanki przelewamy miodowo-orzechowy sos, dokładnie mieszając by dobrze połączył się z kaszą.
5. Jaglankę przekładamy do miseczki i ozdabiamy według upodobania.