Cieciorkę przepłukać i przełożyć do blendera, dodać wodę, sok z cytryny, zmiażdżony praską czosnek i tahini.
Wszystko bardzo dobrze zmiksować na gładką masę, jeśli masa jest grudowata należy dodać odrobinę wody i miksować do gładkości.
Sezam uprażyć na suchej patelni, pistacje i pietruszkę posiekać.
Wyłożyć do miseczki hummus, polać oliwą z oliwek, posypać zaatarem, sezamem, pistacjami, chili i pietruszką.
Podawać z pitą, pieczywem pełnoziarnistym lub grillowaną tortillą.
Cieciorkę przepłukać i przełożyć do blendera, dodać wodę, sok z cytryny, zmiażdżony praską czosnek i tahini.
Wszystko bardzo dobrze zmiksować na gładką masę, jeśli masa jest grudowata należy dodać odrobinę wody i miksować do gładkości.
Sezam uprażyć na suchej patelni, pistacje i pietruszkę posiekać.
Wyłożyć do miseczki hummus, polać oliwą z oliwek, posypać zaatarem, sezamem, pistacjami, chili i pietruszką.
Podawać z pitą, pieczywem pełnoziarnistym lub grillowaną tortillą.