Najlepsze energetyczne batony, wegańskie, bezglutenowe, bez pieczenia, szybkie i proste do zrobienia!
Spód:
Przygotuj sobie blachę do ciasta (moja miała 12 x 25 cm, ale może być nieco większa), wyłóż ją papierem do pieczenia. W pojemniku blendera zmieszaj wszystkie składniki, a następnie przy pomocy łyżki dokładnie rozprowadź masę na dnie blaszki i wstaw do lodówki. W czasie gdy spód będzie w lodówce, zrób kolejną warstwę.
Środek:
W pojemniku blendera zmieszaj wszystkie składniki. Wyjmij blachę z lodówki i rozprowadź dokładnie kolejną warstwę. Wstaw do lodówki i zrób ostatnią warstwę.
Wierzch:
Tak jak w przypadku pozostałych 2 warstw, zmieszaj wszystkie składniki i rozprowadź gotową masę na wierzchu. Wstaw do lodówki na minimum 2 h.
Przed podaniem pokrój blok na mniejsze kawałki i posyp z wierzchu gorzkim kakao.
TIP: Do środkowej warstwy możesz użyć masło orzechowe naturalne Primavika i wtedy już nie dodawać syropu klonowego ani soli.
Najlepsze energetyczne batony, wegańskie, bezglutenowe, bez pieczenia, szybkie i proste do zrobienia!
Spód:
Przygotuj sobie blachę do ciasta (moja miała 12 x 25 cm, ale może być nieco większa), wyłóż ją papierem do pieczenia. W pojemniku blendera zmieszaj wszystkie składniki, a następnie przy pomocy łyżki dokładnie rozprowadź masę na dnie blaszki i wstaw do lodówki. W czasie gdy spód będzie w lodówce, zrób kolejną warstwę.
Środek:
W pojemniku blendera zmieszaj wszystkie składniki. Wyjmij blachę z lodówki i rozprowadź dokładnie kolejną warstwę. Wstaw do lodówki i zrób ostatnią warstwę.
Wierzch:
Tak jak w przypadku pozostałych 2 warstw, zmieszaj wszystkie składniki i rozprowadź gotową masę na wierzchu. Wstaw do lodówki na minimum 2 h.
Przed podaniem pokrój blok na mniejsze kawałki i posyp z wierzchu gorzkim kakao.
TIP: Do środkowej warstwy możesz użyć masło orzechowe naturalne Primavika i wtedy już nie dodawać syropu klonowego ani soli.