Menu
  • Czekoladowe batony z masłem orzechowym #eatmeplease #vegan #glutenfree #RAW
  • Czekoladowe batony z masłem orzechowym #eatmeplease #vegan #glutenfree #RAW
  • Czekoladowe batony z masłem orzechowym #eatmeplease #vegan #glutenfree #RAW

Czekoladowe batony z masłem orzechowym

  • Czas: 20
  • Osób: 6
  • Trudność: łatwe
Dodaj swój przepis

Co kupić?

Potrzebne składniki

  • Spód:
  • 1/2 szklanki zmielonych migdałów
  • 2 łyżki syropu klonowego
  • 2-3 łyżki białka w proszku (może być sojowe lub inne roślinne)
  • 2 łyżki kakao
  • 2 łyżki oleju kokosowego (w formie płynnej)
  • odrobina soli
  • Środek:
  • 2/3 szklanki masła orzechowego bez soli i cukru Primavika
  • 4-5 łyżek syropu klonowego
  • 2 łyżka oleju kokosowego (w formie płynnej)
  • odrobina soli
  • Wierzch:
  • 6 łyżek oleju kokosowego (w formie płynnej)
  • 6 łyżek kakao
  • 3 łyżki syropu klonowego
  • Dekoracja:
  • kakao

Jak przygotować

Krok po kroku

Najlepsze energetyczne batony, wegańskie, bezglutenowe, bez pieczenia, szybkie i proste do zrobienia!

Spód:
Przygotuj sobie blachę do ciasta (moja miała 12 x 25 cm, ale może być nieco większa), wyłóż ją papierem do pieczenia. W pojemniku blendera zmieszaj wszystkie składniki, a następnie przy pomocy łyżki dokładnie rozprowadź masę na dnie blaszki i wstaw do lodówki. W czasie gdy spód będzie w lodówce, zrób kolejną warstwę.

Środek:
W pojemniku blendera zmieszaj wszystkie składniki. Wyjmij blachę z lodówki i rozprowadź dokładnie kolejną warstwę. Wstaw do lodówki i zrób ostatnią warstwę.

Wierzch:
Tak jak w przypadku pozostałych 2 warstw, zmieszaj wszystkie składniki i rozprowadź gotową masę na wierzchu. Wstaw do lodówki na minimum 2 h.

Przed podaniem pokrój blok na mniejsze kawałki i posyp z wierzchu gorzkim kakao.

TIP: Do środkowej warstwy możesz użyć masło orzechowe naturalne Primavika i wtedy już nie dodawać syropu klonowego ani soli.

Wykorzystano

Masło orzechowe bez dodatku soli i cukru Primavika

Inne przepisy z tym produktem

Jak przygotować

Krok po kroku

Najlepsze energetyczne batony, wegańskie, bezglutenowe, bez pieczenia, szybkie i proste do zrobienia!

Spód:
Przygotuj sobie blachę do ciasta (moja miała 12 x 25 cm, ale może być nieco większa), wyłóż ją papierem do pieczenia. W pojemniku blendera zmieszaj wszystkie składniki, a następnie przy pomocy łyżki dokładnie rozprowadź masę na dnie blaszki i wstaw do lodówki. W czasie gdy spód będzie w lodówce, zrób kolejną warstwę.

Środek:
W pojemniku blendera zmieszaj wszystkie składniki. Wyjmij blachę z lodówki i rozprowadź dokładnie kolejną warstwę. Wstaw do lodówki i zrób ostatnią warstwę.

Wierzch:
Tak jak w przypadku pozostałych 2 warstw, zmieszaj wszystkie składniki i rozprowadź gotową masę na wierzchu. Wstaw do lodówki na minimum 2 h.

Przed podaniem pokrój blok na mniejsze kawałki i posyp z wierzchu gorzkim kakao.

TIP: Do środkowej warstwy możesz użyć masło orzechowe naturalne Primavika i wtedy już nie dodawać syropu klonowego ani soli.

Inne przepisy tego autora